SLAM!: de radiozender voor de jeugd
SLAM is hét radiostation dat de laatste jaren is uitgegroeid tot het radiostation voor de jongere generatie die de nieuwste, vetste muziek niet mag missen. SLAM staat voor “Sound Lifestyle and More” en was vroeger bekend als SLAM!FM. SLAM draait voornamelijk elektronische dansmuziek, maar zo nu en dan komen er ook pop- en rocknummers langs. SLAM is zowel via de ether als online te beluisteren, maar ook via de SLAM! app. Verder is er nog een YouTube-kanaal van SLAM, genaamd SLAM! – Series. Hier vind je allemaal vette video’s met de meest uiteenlopende onderwerpen, trends en updates voor de jongere generatie.
Programmering
Slam FM heeft verschillende dagelijkse thema’s, zoals “Housuh in de pauzuh’ dat van maandag tot donderdag tussen 12-13 uur draait. Tegen het eind van de dag tussen 19-22 uur wordt er de Club Ondersteboven gedraaid om jouw dag uit te knallen met wat SLAM zelf de “afterparty van jouw dag” (Slam FM-website) noemt. Ook zijn er online veel interviews met artiesten te vinden in videoformaat. Elke week wordt er de SLAM! MIXMARATHON gedraaid en elke week zijn hierin andere artiesten en tracks te vinden.
SLAM!TV
Naast de reguliere radio en onlinezenders, heeft SLAM ook een tv-zender, SLAM!TV. Deze is te ontvangen bij providers zoals KPN en Ziggo. Op SLAM!TV kunnen liefhebbers bijvoorbeeld optredens van Dj’s en artiesten bekijken. Kenmerkend aan dit programma is de interactiviteit. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun zelfgemaakte materiaal (foto’s, video’s en geluidsbestanden) uploaden met andere bezoekers van SLAM delen.
Nieuws
Op de SLAM! website zijn regelmatig nieuwsitems te vinden. De jongere generatie komt zo aan zijn trekken door muziek als onderdeel van de lifestyle te zien, met straatinterviews en onderwerpen die relevant zijn aan de interesses van de jongere generatie, zoals (zon)vakantietips, kroegentochten en een wekelijks thema genaamd “Bram in de Buurt” die met GOGO in Albufeira, Portugal is. Dit komt ook terug in het taalgebruik dat gebruikt wordt door de deelnemers in de filmpjes en fragmenten en de headlines van de artikelen.